Nytt Telenor-krumspring

Igår kunne man igjen lese om Telenor som gjør nye krumspring for å spare noen kroner her og der. Denne gangen sier de opp tusen kunder, eller mer, fordi de mener vedlikeholdskostnadene for infrastrukturen hos hver og en av dem blir for høye. Samtidig gir de milliarder i utbytte, f.eks. 12.2 nå i starten av 2018.

Telenor har selvsagt all rett til å gjøre dette, de er tross alt ikke lovpålagt å tilby Internett til folk som bor spredt. De har en bunnlinje og andre eiere enn seg selv, dermed må de tenke business. Men vent nå litt, det er jo staten som eier mest i Telenor. Det er ikke en grådig liten jævel som kun tenker avkastning.

Er det derfor nødvendig å kjøre over tusen kunder bare for å spare noen få millioner?

Og hva gjør dette med det middels gode omdømmet som Telenor allerede har?

Man kan spørre hvem som helst – de fleste vil ikke være veldig begeistret for Telenor. Årsaken er selvsagt sammensatt: Telenor er dyre, kundeservicen er variabel, de har vært innblandet i for mange korrupsjonsskandaler, de er maktmisbrukere, og sjefene kan være vanskelige å like.

I stedet for å ønske at man skal bli et verdensledende digitalt fyrtårn burde de fokusere på å heller bli et teleselskap for folk flest igjen, slik de var for lenge lenge siden.

Eller hva mener du, nå som du har lest dette innlegget? 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.